maandag 9 mei 2016

Vier het leven


Het was een goed moment om het leven te vieren.
Een prachtige plek aan het water, alle mensen die ik liefheb in een ruimte, lekker koken, drinken.
De een maakt een prachtig servies, de ander brengt armen vol bloemen, iemand langs de kaasboer, de visboer, langs de leukste wijnwinkel van Oud West, muziek aan en samen toverden we een feestmaal. 







Er was eerst een tafel vol hapjes: 

gepofte gele bietjes met zachte feta & kervel
radijsjes met sesamzout
caviar d'aubergine
zachte humus
pittige zwarte olijfjes
geroosterde bloemkool met amandelen, bladpeterselie en een sesamdressing
aïoli met brood










We plukten brandnetels in de berm van ons haventje en rolden pastavellen.
We vulden ravioli's met aardappel, brandnetel, salie & Parmesan die we dompelden in een warme citroen-roomsaus met nog meer Parmesan.



Er was zeeduivel met een beurre blanc, spinazie, geroosterde scheermesjes met salsa verde & Hollandse garnaaltjes
Daarbij waren groene asperges met een salsa verde van raapsteeltjes.



Er was kaas van KEF; een roodschimmel, hartvormige geitenkaas en een blok comté met Zuid Afrikaanse fonkelwijn.

En toe een lemon meringue met frambozen als dikke rozenknoppen.

Overgoten met drank, zwoel zomeravondgevoel, kaarslicht & liefde.
Het was goed. 

servies van Kye Ierdewurk, bloemen van Moonzissou, eten & drinken: Le Catering-Mme Charlotte, lokatie: chez De Duikelaar, kaas van KEF 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten